Ingredienser

1 st Schalottenlök
Olja till stekning
1,5 msk torkad dragon
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
1 tsk dijonsenap
1 krm gurkmeja
1-1,5 dl olja
1/4 kruka persilja
1,5 msk vitvinsvinäger

God, krämig och väldigt enkel att göra. Passar perfekt till somriga grillkvällar eller mysiga helgmiddagar. Receptet är framtaget av koket.se

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den sedan mjuk med med dragon och lite olja i en kastrull. Tillsätt därefter vinäger och låt puttra ihop i någon minut.
  2. Häll upp Planti Cooking Fraiche i en tillbringare tillsammans med dijonsenap och gurkmeja. Häll över innehållet i kastrullen och mixa ihop med en stavmixer.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle och mixa under tiden. Fortsätt hälla olja tills såsen tjocknat till önskad konsistens.
  4. Smaksätt med färsk hackad persilja och smaka av med salt.