Risotto på matvete, zucchini och Planti Cooking Fraiche Paprika Chili

Ingredienser

4 portioner Matvete
1 st Zucchini
2 st Chalottenlök
2 st klyftor vitlök
Olja, till stekning
2 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
1/4 kruka Oregano, repad
Salt
Peppar
1,5 dl Oliver, urkärnade
0,5 burk Soltorkade tomater
50 g Pinjenötter, rostade

Byt ut riset mot matvete i risotto så får du matvete-otto. Fantastiska smaker blir det med Planti Cooking Paprika/Chili.

Gör så här:
Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
Skiva och skär zucchini i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs zucchinin i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt då hackad lök och vitlök och låt fräsa tills löken mjuknat och blivit glansig.
Hacka under tiden oliver och soltorkade tomater.
Tillsätt det kokta matvetet i pannan med lök och zucchini, och rör ner smaksatt fraiche. Smaka av med repad oregano, salt och peppar.
Häll upp i tallrikar och toppa med hackade oliver, soltorkade tomater och pinjenötter.
receptet framtaget i samarbete med koket.se