Smakrik currygryta med blomkål, kokos och sötma från mango.
4 portioner
Gör så här:
Tärna tofun, lägg på en plåt och ringla över ca 0,5 dl rapsolja. Rosta i ugn på 200 grader i 20 minuter.
Lägg riven kokos och 1 tsk rapsolja i en gryta och rör om. Rosta på medeltemperatur tills den fått en lätt rostad ton. Det går fort så vakta kokosen! Häll över i en liten skål.
Skiva lök och paprika och skär blomkålen i bitar.
Stek lök, pressad vitlök, madrascurry och thaicurry i lite olja i grytan tills löken är mjuk, inte brynt.
Tillsätt mangobitarna, koka tills de blir ordentligt mjuka. För kortare koktid; tina och mosa/mixa mangon innan.
Smula i buljongtärningen, tillsätt Mango Chutney, fond, matlagningsgrädde och fraiche och rör om.
Lägg i blomkål och paprika. Låt koka några minuter lägg därefter i den rostade tofun, mynta, skal och saft av lime. Smaka av och tillsätt Mango Chutney, salt eller lime efter smak.
Toppa med rostad kokos och servera till ditt favoritris!