Morotssoppa med pepparotsskräm

 

 

Ingredienser

Morotssoppa
1 liter Grönsaksbuljong
5 st Morötter, i mindre bitar
2 st Potatis, i mindre bitar
1 st Gul lök, i bitar
2 tsk Ingefära, finriven
1 dl Planti Cooking Original
1 tsk Timjan eller körvel
1 st Saft från en apelsin
1 krm Vitpeppar, nymalen
Pepparrotsklick
2 dl Planti Cooking Fraiche
3 msk Pepparrot, finriven
1 krm Salt

Morötterna ger soppan en härlig färg. Färgen kommer från betakaroten, som också är en antioxidant. Något extra salt behövs inte, eftersom buljongen ger bra med sälta.

Gör såhär:

Koka morötter, potatis, lök och finriven ingefära i buljongen tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp igen. Tillsätt Planti Cooking Original och låt sjuda någon minut. Smaka av med peppar och timjan och den färskpressade apelsinsaften. Servera soppan med en pepparrotsklick.

 

Pepparrotskräm: Rör ihop alla ingredienser.

 

Variation!

  • Byt hälften av morötterna mot pumpa
  • Byt potatis mot sötpotatis

 

Kökstips!

  • Tillsätt pasta eller linser i soppan om du vill göra den extra mättande.
  • Bred ett tunt lager Planti Cooking Fraiche Natural på ett tortillabröd eller tunnbröd, strö över färska kryddor och värm i ugn på 200 °C i 3 minuter och servera till soppan.