Vegansk stroganff i skål

Ingredienser

1 msk rapsolja
1 gul lök finhackad
200 g rotselleri, hackad
200 g morötter, hackad
1 dl röd paprika, hackad
3/4 dl tomatpuré
2 dl Cooking fraiche naturell
1 burk krossade tomater, ca 400g
2 tsk dijonsenap
1 burk svarta bönor á ca 400g (ca 3 dl kokta)
4 portioner ris
färsk persilja

Det här är en mustig och matig gryta med rotfrukter och svarta bönor. Jättegod tillsammans med kokt ris eller potatis.

4 portioner

1. Fräs gul lök, rotselleri, morötter och paprika i oljan tills löken har mjuknat och allt har fått lite färg.
2. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i en minut.
3. Rör ner Planti Cooking Fraiche, krossade tomater och dijonsenap. Koka upp och låt puttra under lock i 10-15 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd.
4. Skölj bönorna och vänd ner. Låt allt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar.