Ingredienser

Rödbetsburgare
3 st rödbetor, ca 400g
1 st vitlöksklyfta
1 dl havregryn
1/2 dl majsstärkelse
1 burk vita bönor á 400g (ca 3 dl kokta)
2 tsk spiskummin
salt & peppar
olivolja att pensla med
Vitlöksröra
2 dl Greek style gurt
1/2 dl majonnäs, gärna vegansk
2 st vitlöksklyftor
1 msk finhackad persilja
2 tsk agavesirap
salt & peppar

4 portioner

Blanda ihop samtliga ingredienser till vitlökssåsen i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.

Skala och riv rödbetorna fint och krama ur så mycket vätska det går. Riv vitlöksklyftan fint. Lägg allt i en skål. Blanda ner havregryn och majsstärkelse.

Häll av spadet från bönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Mosa bönorna med en gaffel och blanda med rödbetorna. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Forma till burgare, pensla med lite olja och stek dem gyllene.
Servera i hamburgerbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat och vitlökssås.