Ingredienser

400 g pasta
1 st rödlök
250 g körsbärstomater
1 st gurka
12 st svarta oliver
10 st soltorkade tomater i olja
25 g pinjenötter
1,5 dl Planti Greek Style Gurt
0,5 dl vegansk majonnäs
TILL SERVERING:
örtsalt
svartpeppar
1 kruka basilika

Den här pastasalladen passar perfekt att ta med sig på picknick. Den går snabbt att göra och är lätta att packa med. Krämigheten får du med Planti Greek Style Gurt. Receptet är framtaget av koket.se

GÖR SÅ HÄR:

Recept för 4 portioner:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt därefter pastan svalna.

Strimla rödlök (lägg den i en skål med kallt vatten om du vill ha en mildare smak). Skär sedan körsbärstomaterna och gurkan i mindre bitar. Skiva oliver och soltorkade tomater (spara lite vid sidan av till garnering).

Rosta pinjenötterna i en torr panna utan olja tills de fått fin färg. Ställ undan till servering.

Blanda en dressing på Planti Greek Style Gurt, vegansk majonnäs, örtsalt och peppar.

Hacka basilikan (spara ett par blad till servering).

Häll av vattnet från rödlöken.

Blanda dressingen med pastan och de övriga ingredienserna väl.

Lägg upp på serveringsfat och toppa med lite oliver, soltorkade tomater, rostade pinjenötter och basilika.